USPEH LOZNIČKE KARATISTKINjE – Brankica druga na svetu

Karatistkinja Brankica Negovanović, članica KK Šampioni iz Banje Koviljače, od juče (2. jun) se nalazi na drugom mestu rang-liste Svetske karate federacije u konkurenciji juniorki do 53 kilograma. Ispred nje je samo Francuskinja Asma Šarif koja do kraja godine izlazi iz juniorske konkurencije pa se može očekivati da Negovanovićeva 2021. dočeka kao najbolja juniorka sveta u svojoj kategoriji. Koliko je ovo veliki rezultat pokazuje podatak da je ona najbolje plasirana srpska takmičarka u svim konkurencijama. Brankica je ušla i u razvojni program Olimpijskog komiteta i priprema se za Olimpijske igre 2024. godine.

– Očekivala sam skok na rang-listi, ali je osećaj sasvim drugačiji kada ugledate svoje ime na drugom mestu. Izuzetno sam srećna jer su ovakvi rezultati nešto za šta se spremam i borim otkako sam počela da treniram karate. Ovo je, svakako, veliki uspeh i za mene, kao takmičarku, ali i za našu zemlju, što me čini dodatno ponosnom i radosnom. U razvojni program Olimpijskog komiteta ušlo je samo nas petoro iz konkurencije juniora i mlađih seniora pa je i to svojevrsno priznanje mom radu. Verujem da ću biti spremna za Olimpijske igre 2024. i za Olimpijske igre mladih – kaže Brankica.

Ovog meseca počinju turniri u Srbiji, a Brankicu u decembru očekuje Balkansko prvenstvo koje, za razliku od drugih, brojnih takmičenja, nije odloženo. Šampionka iz Banje Koviljače period kućne izolacije zbog epidemije koronavirusa nije provela u neradu, kako kaže, trenirala je neprekidno jer je želela spremno da dočeka novu sezonu, kad god ona počela.

Preuzeto sa loznickenovosti.com