BOKS: SUPER LIGA SRBIJE – Na pobedu, s publikom ili bez nje

Još se ne zna da li će se na tribinama hale “Lagator“ u četvrtak uveče naći navijači Loznice, ali meč se bliži, atmosfera se zagreva i bokseri su sve nestrpljiviji da izađu u ring i pokažu kako se bori za svoj tim.
Na treningu su bili svi bokseri Loznice, a stiglo je i novo pojačanje, Holanđanin Valter Đukić. Predsednik kluba Aleksandar Risimić veruje da tim Loznice ništa neće sprečiti da trijumfuje.
– Cela Loznica očekuje težak meč sa beogradskim Radničkim, ali mi smo favoritii uveren sam u ubedljivu pobedu u četvrtak. U velikoj smo prednosti, imamo bolji tim i očekujem zasluženu pobedu – kaže Risimić.
Da li će na tribinama biti publike i, ukoliko to bude dopušteno, koliko će ljubitelja boksa moći da prusustvuje meču ne može da kaže ni Marko Jovanović, član Gradskog veća i uprave BK Loznica.
– Trenutna epidemiološka situacija u Srbiji svima je poznata. Sigurno je da uprava našeg kluba čini sve da izađe u susret velikom interesovanju bokserske javnosti, ne samo u Loznici. I mogu reći da ćemo konačan stav o prisustvu publike i eventualnom broju gledalaca znati verovatno sutra. I klub i Grad žele da ovo bude veliki sportski spektakl, ali svi znamo kakva je situacija i za sve nas su bezbednost i zdravlje građana na prvom mestu – kaže Jovanović.
Optimizam i samouverenost vladaju i kod boksera Loznice. Jedna od uzdanica Loznice Adem Fetahović kaže da nasuprot sebe u ringu očekuje Rusa, ali se nada da, kao i uvek, i ovoga puta neće dati ni trunku ispod svog maksimuma, da će ostvariti pobedu i da će se titula na kraju dvomeča naći u rukama lozničkih boksera.
Uvek pouzdani Sandro Poletan smatra da je ekipa potpuno motivisana i spremna.
– Pojačali smo se, očekuje nas velika borba za titulu i sigurno je da ćemo svi dati sve od sebe u ringu. Verujem da možemo doći do pobede i da će tako i biti – kaže Poletan.
Iz Holandije je u Loznicu pred finale Super lige stigao i Volter Đukić koji boksuje u kategoriji do 81 kilograma.
– Došao sam da pobedim. Spreman sam, naravno, i da je drugačije ne bih bio ovde. Mislim da ću boksovati protiv dobrog ruskog boksera, ali ko god da bude naspram mene u ringu – pobediću – samouveren je Holanđanin srpskog porekla.
I najmlađi član lozničke ekipe Semiz Pinja Aličić uveren je u pobedu. To što je upravo on taj koji prvi treba da donese bodove Loznici kod momka koji još nije napunio osamnaest godina ne stvara posebnu tremu. Ljubiteljima boksa, gde god bili, na tribinama ili pred malim ekranima, Pinja obećava pravi spektakl u Lagatoru i kaže da se nada da će i on i tim ostvariti željenu pobedu.
Snažni Ukrajinac Serhi Horskov ne zna srpski, engleski pomalo, ali dovoljo da poruči da će se boriti protiv ruskog boksera i da želi da pobedi u toj borbi. Jasno mu je koliko je predstojeća borba značajna za njegov tim i kaže da je Loznica najbolja.
Prvi dvoboj Loznice i beogradskog Radničkog zakazan je za četvrtak u osam uveče, drugi u nedelju u Beogradu, a ukoliko ni tada titula ne pripadne nijednom od rivala, pobednik će biti odlučen majstoricom na neutralnom terenu u sredu, 16 septembra.

Preuzeto sa loznickenovosti.com