NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA

Krizni štab usvojio je nove mere prema kojima će svi objekti osim prehrambenih, pumpi i apoteka biti zatvoreni od danas u 21 sat, saznaje Nova.rs.

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane.

Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak u 21 sat.

“Imamo sada već jedan vremenski period blagog povećanja broja novozaraženih, a po prognozama taj broj će rasti. Taj broj nije eksponencijalno izražen. To je sigurno najvećim delom posledica što nam je vakcinacija u toku i što najveći broj građana poštuje mere”, rekao je Gojković i dodao da imamo oko 700.000 građana koji su revakcinisanih.

“Uz apel za poštovanje mera, najvažnija stvar je jedna kampanja, odnosno maksimalno pozivanje svih naših građana da se vakcinišu”, naveo je on.

Gojković je rekao da je Krizni štab doneo odluku da za vikend bude sve zatvoreno, izuzev objekata vezanih za prehranu, apoteka i benzinskih pumpi, s tim što su sve manifestacije za ovaj vikend suspendovane.

“Imamo zatvaranje svega osim ove tri stvari. Za sledeću nedelju se nastavlja onlajn nastava za srednje škole, ali će se na onalajn nastavu prebaciti i stariji osnovci, od petog do osmog razreda”, naveo je on i dodao da će u ponedeljak verovatno biti održana nova sednica Kriznog štaba.

Gojković je dodao da se pravi rezultat mera vidi tek nakon dve ili tre nedelje.

“Nadam se da ćemo sve što je preporučeno za vikend i što ćemo merama kroz sledeću nedelju da nećemo imati eksponecijalno povećanje zaraženih. Nadamo se da ćemo uz poštovanje mera i vakcinaciju uspeti da se izborimo sa tim da zdravstveni sistem može da zbrine novozaražene”, dodao je on.

Gojković je rekao da mi još nismo imali nijedan smrtni ishod od pacijenata koji su primili drugu dozu vakcine. “Molimo sve da se vakcinišu”, naveo je on.

Gojković je dodao da su kulturne manifestacije odložene tokom vikenda. “Sve kreće od večeras od završetka radnog dana”, izjavio je Gojković.

Izvor: NovaS